Schildmeer / Omgeving

Schildmeer / Omgeving

Het Schildmeer is een meer gelegen in de streek Duurswold in de Nederlandse provincie Groningen tussen Schildwolde en Overschild. Door het meer stroomt het Afwateringskanaal van Duurswold. In het meer start verder de toegang tot het kanaaltje De Groeve.

Het Schilmeer heeft een gemiddelde diepte van 1,5 meter en heeft een oppervlakte van 284 hectare. Het behoort tot de gemeente Midden Groningen. Het grootste deel van de oevers van het meer is natuurgebied. Bij Steendam liggen voorzieningen voor recreatie zoals jachthavens en bijbehorende bedrijvigheid, een zandstrand, horeca, campings en een bungalowpark. Aan de zuidzijde van het meer ligt de Haanssluis die de Haansvaart en het meer voor kleinere schepen en platbodems met elkaar verbinden. Het zuiden, westen en noordwesten vormen onderdeel van het natuurontwikkelingsgebied Midden-Groningen, dat doorloopt tot aan Kolham.

Om het meer ligt een ongeveer 14 kilometer lang prachtig fiets/ wandelpad en tevens maakt het Schildmeer onderdeel uit van het geweldige natuurgebied Roegwold-Schildmeer, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

’t Roegwold

Ontwerp & Realisatie door Kreatief Webdesign